14 Ocak 2015 Çarşamba

KAPADOKYA
Kapadokya Güllüdağ ın oluşturduğu lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların yıllar boyunca yağmurun aşındırmasıyla meydana gelmiştir.Yerli,yabancı birçok turist ağırlamaktadır.Doğal güzelliği ve balonlarıyla çok bir görüntü oluşturmaktadır.
İSTANBUL BOĞAZI
İstanbul Boğazı Türkiye nin en kalabalık şehirlerinden olan İstanbul da bulunuyor.İki kıtanın buluştuğu yerdir.Şehrin en sevilen yerlerinden biridir.Deniziyle,mavisiyle görmeye değer bir yer.Boğazın kıyıları tarih boyunca değişik uygarlıklara yer olmuştur.Avrupa ve Asya kıtaları arasında birer geçiş noktasıdır.İstanbul un en meşhur ve güzel yerlerinden biridir.
KAZ DAĞI
Kaz Dağı Çanakkale ve Bursa illeri arasında yer alan doğal güzelliktir.3 tane tepesi olan Kaz Dağı nın en yüksek tepesi 1774 metredir.Kaz Dağı nın bitki örtüsüne gelecek olursak ,büyük ölçüde ormanlarla kaplıdır.Ve çevresinde yerleşim çok azdır.Yemyeşil bir görüntüsü vardır.Resimde de gördüğünüz gibi uzaktan görünen dağlar ve ağaçlar Çanakkale ve Bursa illerinin güzelliğini bize anlatıyor.
ÖLÜDENİZ
Ölüdeniz,Muğla nın Fethiye ilçesinde bulunan güzelliktir.Ölüdeniz Kumsalı 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçildi.Burası turizm açısından oldukça gelişmiştir.Ölüdeniz de durgun göl niteliğindedir.Fakat sakin gibi görünen ÖLÜDENİZ 3 nedenle her gün kendini yenilemektedir.Ölüdeniz eşsiz manzarası,renkleri,durgunluğu ve büyüleyici güzelliğiyle insanların buraya gelmesini sağlıyor.
ŞEHRİBAN KANYONU
Şehriban Kanyonu hala gizemini korumaktadır.Koridor 5 kilometre boyunca,yüksekliği ise 1000 kilometre civarındadır.Şehriban Kanyonu gizemi,güzelliği,yeşili,büyülü olması,berraklığı sayesinde insanların aklında kalan doğal güzellliktir.

YEDİUYURLAR
Türkiye de birden fazla Yediuyurlar Mağarası var.Bunlardan en çok yaygın olanı da Mersin  dedir.Hergün birden fazla yerli yabancı turist ağırlıyor.Ayrıca Mersin Tarsus ta bulunur.Çok fazla turist ağırlamasının sebebi de ilginç ve güzel bir yer olmasıdır.

KURŞUNLU ŞELALESİ
Antalya-Isparta karayolundan sola dönülerek ulaşılan şelaledir.Sağlıklı ormana sahiptir.Kurşunlu Şelalesi ne su 18 metre yükselikten akıyor.Şelale ve piknik yeri 33 hektarlık bir alana sahiptir.Eşsiz bir manzaraya sahiptir.Antalya nın en güzel doğal güzellliklerinden biridir.
NEMRUT DAĞI
Nemrut Dağı Adıyaman ın Kahta ilçesi yakınlarında bulunur.1988 yılından beri milli parktır.2.150 metre yüksekliğindedir.1987 de UNESCO tarafından Dünya Mirası Alanı olarak ilan edilmiştir.Ankar Dağı yakınlarında bulunur.
UZUNGÖL
Uzungöl Trabzon un Çaykara ilçesine bağlı bir göldür.Sık ormanlara sahiptir.Güzelliğiyle yerli ve yabancı turistleri oldukça etkilemektedir.Adını da kıyısında bulunan gölden almıştır.Uzungöl Çaykara ya 19 km uzaklıktadır.Yağmur ormanlarının bulunduğu yerde bulunmaktadır.Uzungöl,Karadeniz iklimine yani yağışlı bir iklime sahiptir.Yeşiliyle çok güzel bir görüntü çıkarmaktadır.
ULUDAĞ
Uludağ hepimizin bildiği gibi bursa nın eşsiz bir yeridir.Yaz kış turist ağırlayan bir yerdir.Ve manzarası,doğallığı herkesin Uludağ a gelmesini sağlıyor.Kayak turizmi en çok meşhur olduğu ildir.Kışın beyazıyla,yazın ağaçları ve büyüklüğüyle eşsiz bir manzara oluşturuyor.Yüksekliği ise 2.543 metre yüksekliğindedir.Ayrıca Marmara Bölgesi nin en yüksek dağıdır.Heybetli bir görünüşe sahiptir.Ayrıca Uludağ ın yüksek yerlerinde eski buzulara ait izlere rastlanmaktadır.
KAÇKAR DAĞLARI
Kaçkar Dağları Rize de bulunuyor.Bütün renklerin Kaçkar Dağları nda buluştuğunu herkes görüyor.Zaten Kaçkar Dağları nı güzelleştiren etkenlerden biri de budur.Milli park statüsündedir.Eğlence,kayak vs. için oldukça güzel ve uygun bir yerdir.
DÜDEN ŞELALESİ
Antalya ilimizde bulunan Düden Şelalemiz gören herkes için bir doğa harikası olarak tanımlanabilir.Çünkü yaz ortasında bile sıcaklık yerine serinlik var.Yani Antalya yı güzelleştiren eşsiz güzelliklerden biri de Düden Şelalesi dir.
IHLARA VADİSİ
Ihlara Vadisi ,Aksaray ilimizde bulunur.Ihlara Vadisi nde gezi boyunca barınak ve kiliseler vardır.Ayrıca bu ırmağın merdivenleri de vardır.Ihlara Vadisi eşsiz manzarasıyla da çok güzel bir görüntü çıkartıyor.
AMASRA
Amasra Karadeniz in en şirin kasabalarından biridir.Amasra da kale müze ve şato gibi insanların ilgisini çeken birçok yer var.Ayrıca Amasra Bartın da bulunur.Ve deniziyle, mavi güzelliğiyle,ağaçlarıyla insanları büyülüyor.

13 Ocak 2015 Salı

İNSUYU MAĞARASI
Türkiye de turizme açılan ilk mağaradır.Bu mağaranın içinde çeşitli büyüklüklerde dokuz adet göl bulunmaktadır.İnsuyu mağarası kimyasal olaylardan dolayı ortaya çıkan doğal güzelliktir.
HASANKEYF
Batman da bulunan Hasankeyf kültür açısından oldukça turist ağırlıyor.Hasankeyf in sular altında kalacağı da söylenmiştir.
PAMUKKALE TRAVERTENLERİ
Denizli de bulunan pamukkale travertenleri doğal güzelliği sayesinde birçok turist ağırlamaktadır.
BALIKLI GÖL
Balıklı göl Şanlıurfa da bulunur.HZ.İbrahim in Nemrut hikayesiyle ünlü olan Balıklı Göl birçok kişi ağırlıyor.

ERCİYES DAĞI
Görkemiyle büyülüyen dağ Kayseri de bulunur.Bu dağda kayak tesisleri bulunur.Güzelliğiyle büyüleyen Erciyes Dağı kayak tesisleri ve doğal güzelliği sayesinde birçok insanı ağırlar.

                               Türkiyenin Doğal Güzellikleri





PERİ BACALARI
Peri bacaları koni gövdeli,tepe kısımlarında kaya bloğu bulunan ülkemizin Nevşehir ilinde  Kapadokya da bulunan doğal güzelliktir.Çapları 1m ile 15 m arası değişir.1m den küçük olan ve 15 m den büyük oluşumlar Peri Bacaları şeklinde değerlendirilir.
Peri bacalarının oluşumunda rüzgarın ve yağmur suyunun büyük bir etkisi vardır.Peri bacasının oluşumu için ilk koşul şapkayı oluşturan kaya türünün gövdeyi oluşturan kaya topluluğuna oranla daha dayanıklı olmasıdır.Şapdaki kayanın direnci, Peri Bacalarının ömrünü belirler.